Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

Influencer marketing is een opkomend fenomeen… en dat is niet zonder reden. Tegenwoordig zijn de jonge generaties enkel nog bezig met hun mobiele telefoon. Posts gaan viral en mensen verdienen miljoenen euro’s met het uploaden van foto’s en video’s.

Het gaat zelfs zo ver dat sommige mensen een enorm aantal fans krijgen die zich verbonden voelen met de vlogger/blogger. Deze personen worden ook wel influencers genoemd, omdat zij op elk moment van de dag hun volgens aan het beïnvloeden zijn.

“Als de influencer het draagt, dan moet het wel goed zijn, ik wil het ook!”

Influencer marketing is een big business op het internet. Grote merken sturen kleding, sieraden en producten op naar bekende influencers in de hoop dat zij het product benoemen in hun posts.

Soms gebeurt dit gratis, maar vaak worden er betaalde samenwerkingscontracten afgesloten die in de tienduizenden euro’s kunnen oplopen.

Maar laten we eerlijk zijn, deze vorm van marketing kent ook grote risico’s; wat nou als je duizenden euro’s betaalt, maar uiteindelijk geen extra bestellingen ontvangt?

Zoek een influencer die bij jouw bedrijf, product en visie past. Als je bijvoorbeeld een product verkoopt dat helpt bij het droog trainen van je spieren, ga dan op zoek naar een influencer met doelgroep die binnen deze niche valt.

Lees ook: De 4P’s van marketing werken niet meer, ontdek SIVA

Het kiezen van de juiste influencer kan soms uren in beslag nemen en er zijn vele agency’s die je hierbij willen helpen. Wij raden je aan om zelf op zoek te gaan naar influencers en deze persoonlijk (of hun manager) te benaderen.

Hierdoor kun je zelf een band opbouwen met de influencer en bespaart het je vaak ook geld 💸

Influencer marketing

⚠️ Vergis je niet! Influencer marketing is tricky.

Er zijn enkele vlakken waar veel ondernemers zich vergissen als het gaat om influencer marketing. Probeer de influencer niet als verkoopkanaal te zien, maar gebruik ze om jouw verhaal te vertellen.

Investeer daarnaast in een langere samenwerking, hierdoor zal het bereik van de influencer ook een band met jouw bedrijf, verhaal en product kunnen opbouwen en worden de resultaten waardevoller.

Hoe vind je nou de beste influencer? 🧐