Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

De pandemie (COVID-19) is ondertussen al bijna een jaar actief in Nederland en heeft al bij menig ondernemer voor nachtmerries gezorgd. Veel van hen willen de transitie maken van offline- naar online ondernemen, maar weten niet zo goed waar ze moeten beginnen.

Een online website/webshop met advertenties kunnen perfect aansluiten bij je huidige (offline) onderneming. Het kan een extra inkomstenbron zijn of alle offlineactiviteiten overnemen.

Elk bedrijf is anders en er zijn verschillende stappen die je als ondernemer kunt zetten om de transitie van offline naar online ondernemen te maken.

De pandemie heeft ervoor gezorgd dat deze transitie in een stroomversnelling is gekomen, aldus Techzine. Uit het onderzoek van Salesforce onder 500 bestuurders uit verschillende Europese landen, blijkt dat Nederlandse bedrijven zich er goed van bewust zijn dat de huidige pandemie van grote invloed is op hun digitale transitie.

In dit artikel geef ik je 4 algemene stappen die je kunt zetten om direct te beginnen met online ondernemen.

Dit stappenplan is niet alleen voor bedrijven die een webshop willen beginnen, maar ook voor ondernemers die diensten of andere zaken willen.

Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - Blog - Transitie

Stap 1: Creëer een website

Sommige ondernemers vinden een website niet belangrijk, het is slechts ‘bijzaak’ voor hen.

Echter, het draagt weldegelijk bij aan de klantervaring én is noodzakelijk als je wil gaan beginnen met online ondernemen.

Daarnaast dient een website niet alleen als conversietool, maar ook zeker als visitekaartje 📝

Waarschijnlijk hebben sommige van jouw klanten al eens de naam van je bedrijf gegoogeld. Bijvoorbeeld om erachter te komen of er actieve aanbiedingen zijn.

Als je dan geen website hebt, word je niet gevonden en heeft dit een negatieve impact op het imago van je bedrijf én de klantervaring.