De uitdaging

Voor BikeWearOutlet hebben wij verschillende conversie- en verkeercampagnes opgezet op Facebook én Instagram.

Het was de bedoeling om zoveel mogelijk gegevens te verkrijgen van nieuwe websitebezoekers, zodat we retargeting campagnes konden lanceren. Deze campagnes zorgen namelijk voor gemiddeld 30% meer conversies.

De merkbekendheid vergroten en zo meer mensen aan het fietsen krijgen, dat was het doel.

Wat was het plan?

Hoe meer websiteverkeer we genereerde, hoe meer gegevens we beschikbaar hadden van potentiële klanten.

Een verkeercampagne zorgde ervoor dat er duizenden personen per maand de website bezochten. Al deze mensen hadden geklikt op de advertentie en toonden daarmee dus interesse in de producten van BikeWearOutlet.

Wij hebben speciale advertenties gecreëerd in verschillende formaten. Een foto-afmeting die perfect is voor de feed, is minder mooi als story (verhaal). Daarom ontwerpen wij altijd aparte advertenties voor feed en stories. Dit zag je terug in de resultaten.

Door middel van tactische titels en sterke ‘call-to-action’ knoppen, zorgden we ervoor dat er een ROAS werd gerealiseerd van 16.2. 😱

Dit betekent dat voor elke €1 wij in Facebook stopte, we er gemiddeld €16,20 voor terugkregen!

Hierdoor kon het advertentiebudget worden opgeschaald, waardoor we nog betere resultaten behaalden.

€0,03

Gemiddelde Kosten Per Klik

Zo’n CPC is het resultaat van onze goede targeting.

16.2x

ROAS behaald

Elke €1 die we in Facebook stopten, kregen we er €16,20 voor terug.

130k+

Bereikte personen

Zoveel mensen hebben de social media advertenties gezien.

Het proces

Allereerst moet de Facebook Pixel op de website worden geïnstalleerd. Dit is een klein stukje code die al het websiteverkeer in kaart brengt en analyseert.

Dit is essentieel, want hiermee kun je retargeting campagnes gaan opzetten die gemiddeld voor 30% meer conversies zorgen.

Voorafgaand aan een social media campagne, gaan wij de doelgroepen identificeren. De interesses (keywords) die hieruit naar voren komen worden getest in de eerste campagne.

Zo weten we uiteindelijk precies welke interesses succesvol zijn en welke niet 💡

Vervolgens worden de advertenties ontworpen en goedgekeurd door de klant. Als alles in orde is, worden de campagnes opgezet volgens de planning die vooraf was opgesteld.

  • Facebook Pixel installeren en het ad account opzetten;
  • Doelgroep identificeren en de content ontwikkelen;
  • Publiceren, managen en optimalizeren van de campagnes.

En dan gaat het managen en optimaliseren van de social media campagnes beginnen.

Wij laten de campagnes altijd 3-5 dagen lopen. Na deze periode kunnen we beter zeggen of een bepaalde interesse winstgevend is of niet.

Indien de resultaten positief zijn, wordt de campagne (of losse ad set) opgeschaald. Vervolgens laten we deze weer enkele dagen lopen.

Uiteindelijke hadden we verschillende interesses gevonden die erg succesvol waren. De conversies bleven binnen stromen en er werden geweldige ROAS’en behaald.