Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

SEO-blogs (Search Engine Optimization) zijn goed voor de vindbaarheid van je bedrijf. Het kan op een organische manier veel websitebezoekers genereren, wat zorgt voor goedkopere leads en meer conversies.

Hoe meer een bepaalde blog SEO-geoptimaliseerd is, hoe beter de score van Google zal zijn. ✅ Dit heeft als gevolg dat jouw blog sneller in de zoekresultaten op Google wordt getoond.

Aangezien Google met zoekwoorden werkt, houdt een SEO-geoptimaliseerde blog in dat je goed gebruik maakt van bepaalde zoekwoorden. Op deze manier weet Google waar de blog over gaat en kan zij ervoor zorgen dat de juiste personen de blog vinden.

Uiteindelijk wil Google niks liever dan hun ‘zoekers’ de juiste en meest relevante content voorschrijven. Indien iemand zoekt naar: “Wat is couscous?”, dan zal Google binnen enkel milliseconden ervoor zorgen dat die ‘zoeker’ duizenden websites krijgt die de vraag “wat is couscous” beantwoorden.

Als jij een SEO-blog gaat schrijven die het antwoord op die vraag bevat, dan zal jouw belangrijkste zoekwoord waarschijnlijk zijn: wat is couscous.

🤯 Dit is verwarrend, want een zoekwoord kan dus ook uit meerdere woorden bestaan.

De blog die je gaat schrijven moet dus meerdere malen het belangrijkste zoekwoord bevatten. Als je dit goed doet, dan weet Google dus dat jouw blog geoptimaliseerd is voor dat zoekwoord en dat zij jouw blog bovenaan de zoekresultaten moeten weergeven indien er iemand zoekt naar de definitie van couscous.

Veel ondernemers gebruiken een blog enkel als entertainment voor voor (bestaande) klanten of als educatief middel. Maar de primaire functie van een blog op een website van een bedrijf is: SEO.

Maar hoe schrijf je nou goede SEO-blogs? 🧐

“Via blogs kun je deze klanten met leuke nieuwtjes, weetjes en/of promoties op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen jouw bedrijf.”

Blogs dragen op een positieve manier bij aan het imago van je bedrijf. Je verlaagd namelijk de drempel jouw bedrijf en de klant. Sommige bedrijven maken hier goed gebruik van door bijvoorbeeld via blogs hun personeel aan de lezers voor te stellen.

Je (potentiële) klanten zullen de medewerkers herkennen en zo ontstaat er automatisch al een onzichtbare connectie.

Daarnaast is het ook een manier om je kennis over een bepaald onderwerp te tonen. Indien je bijvoorbeeld een schoenmaker bent, kun je SEO-blogs gaan schrijven over verschillende type schoenen, zolen en andere aspecten die met schoenen te maken hebben.

Als je tijdens het schrijven van zo’n blog dan rekening houdt met onderstaande tips, zul je hoger in de zoekresultaten van Google verschijnen en zo meer klanten naar je bedrijf trekken. Dit is geen garantie, maar mijn tips hebben hun succes al meerdere keren voor mijn bedrijf bewezen…

Het is niet ingewikkeld om een blog 100% voor SEO in te zetten. Toch moet je wel beschikken over de vaardigheid om makkelijk teksten te schrijven. De kunst is namelijk om een blog te schrijven, zonder écht aan SEO te denken.

Dit kun je alleen maar doen als je makkelijk teksten kunt schrijven (en natuurlijk voldoende kennis hebt over hetgeen dat je bespreekt in de blog).