Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

Het is populair, makkelijk en vergt maar een kleine investering: dropshipping. Steeds meer bedrijven stappen over naar deze ‘voordelige’ logistieke optie, maar is dat wel écht een goed idee? Hierbij 5 risico’s van dropshippen in 2021:

Dropshippen werkt als volgt: de klant bestelt een product in jouw webwinkel en jij plaatst vervolgens een bestelling bij je leverancier die het product rechtstreeks naar de klant opstuurt.

Jij als ondernemer vervult hierbij dus slechts een bemiddelende rol, je hebt geen voorraad en hebt niks met de verzending te maken. Dit lijkt perfect, maar dit brengt wel degelijk ook risico’s met zich mee 🤯

Deze risico’s van dropshippen moet je weten voordat je begint met dropshippen in 2021. Hierdoor ben je beter in staat om de juiste keuzes te maken kom je niet voor verrassingen te staan.

Risico's van dropshippen in 2021 - flows

1. Logistieke afhankelijkheid

Startende ondernemingen die gebruik willen maken van dropshipping, hebben als voornamelijke reden dat zij geen of niet voldoende opslag hebben om de voorraad te stallen.

Dropshippen lijkt dan dé perfecte oplossing, want het product wordt rechtstreeks naar de klant verzonden…

Echter is het risico van dropshippen hierbij dat je compleet afhankelijk bent van de leverancier.

Een goed voorbeeld is COVID-19-virus (coronavirus). Als jij samenwerkt met een leverancier die zich in China bevindt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk op dit moment problemen met je voorraad die veroorzaakt zijn door de gevolgen van dit virus.

Volgens de NOS is ongeveer 80- tot 90% van alle cargovluchten vanuit China geschrapt als gevolg van de uitbraak van dit virus, wat ervoor zorgt dat jij niet aan je leveringsbelofte kunt voldoen.

Als je zelf de voorraad beheerde, ben je in deze situatie minder afhankelijk.

2. Herroepingsrecht en garantie

De Europese Unie stelt consumenten in het recht om het gekochte product te retourneren binnen 14 dagen na aankoop.

De consument hoeft geen reden voor de retour op te geven. Daarnaast dient op grond van de EU-wetgeving de verkoper minstens 2 jaar