Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

Toen ik filmpjes aan het opzoeken was over hoe ik een eigen bedrijf moest oprichten, noemde bijna elke ‘goeroe’ het begrip lange termijn relaties.

Een klant die tevreden is met jouw dienstverlening, zal blijven hangen en levert daarmee een hoge CAV (klant acquisitie waarde) op.

In dit artikel geef ik je 5 tips die je klantloyaliteit vergroten anno 2021.

Het begrip lange termijn relaties en de betekenis daarvan drong pas later tot mij door.

Hiervoor moest ik eerst een aantal klanten hebben gehad én het voordeel hebben ervaren van overeenkomsten die meerdere maanden duurden.

Buiten dat het je een gegarandeerd inkomen geeft, is het ook veel leuker. Een lange termijn relatie met een klant is waardevol, want je krijgt de kans om nieuwe personen en bedrijven goed te leren kennen.

Maar wat is klantloyaliteit eigenlijk?

Volgens Custom Eyes is loyaliteit de verbondenheid of betrokkenheid van een koper ten opzichte van een product, dienst, merk of organisatie.

Werken aan een loyaal klantenbestand betekent werken aan een betrouwbare en duurzame inkomstenbron. Precies daarom is het een veelbesproken onderwerp in de board room.

Organisaties hebben verschillende manieren om de loyaliteit te meten, maar de meest voorkomende manier is door te kijken naar het aantal aankopen tijdens de levensduur van een klant in jouw database (CAV).

Klanten die nogmaals een product of dienst bij jou afnemen, zijn het meest waardevol.

Nu 5 tips die je klantloyaliteit vergroten anno 2021. Deze tips kun je direct toepassen in de praktijk, dus ga er lekker mee aan de slag. Geloof me, het gaat je veel omzet opleveren.

Klantloyaliteit vergroten

Klantloyaliteit tip 1: Vraag om feedback

Beoordelingen van klanten gaan hand in hand met klantloyaliteit. Positieve beoordelingen zorgen voor meer klanten, goede service resulteert in tevreden klanten en tevreden klanten schrijven positieve beoordelingen.

Als organisatie kun je jouw service verbeteren door te vragen om feedback. Negatieve reviews zijn daarom niet vervelend, maar in veel gevallen juist fijn!

Hierdoor weet je waar de verbeterpunten liggen binnen jouw dienstverlening. Door de processen te optimaliseren, verleen je betere service en ontvang je positievere beoordelingen.

Tegenwoordig heeft 6/10 websites een sticky-feedback knop aan de rechterkant van de websitepagina. Het nodigt websitebezoekers uit om hun mening te delen met het bedrijf.

Nu is het wellicht niet mogelijk voor jou om zo’n knop op je website te plaatsen of heb je wellicht niet eens een website.

In deze gevallen is het interessant om gebruik te maken van NPS-scores.

Net Promotor Score is een klantloyaliteits- en tevredenheidsmeting die wordt u