Dadema Marketing - Online Marketing Bureau - Marketing Funnels - Online Funnel - vinley

Veel plezier met het lezen van deze blog!

Als je wil dat mijn team en ik jouw marketing regelen, klik hier.

Sommige bedrijven vinden een website niet zo belangrijk, het is enkel ‘een bijzaak’ voor hen. Lees in deze blog waarom een conversiegerichte website noodzakelijk is voor jouw bedrijf.

Het kan zijn dat jij 100% van jouw omzet uit fysieke bestellingen haalt en (nog) niks over het internet verkoopt, maar dan nog vinden wij dat een online website als een soort visitekaartje dient.

Ga maar is na, waarschijnlijk heeft het overgrote gedeelte van jouw klanten al wel eens de naam van jouw bedrijf gegoogeld om er bijvoorbeeld achter te komen of er momenteel aanbiedingen zijn of hoe dat ene product ook alweer heette.

Een goede website draagt dus wel degelijk bij aan de klantervaring 🤩

  1. Less is more

Een overzichtelijke website draagt bij aan een goede gebruikerservaring. Op het moment dat jouw thuispagina (meestal ook de landingspagina) vol staat met tekst en afbeeldingen, dan komt dit chaotisch over.

Zorg dat je structuur aanbrengt en voldoende ruimte behoudt tussen verschillende secties op de pagina. Dit creëert rust en brengt je website naar een hoger niveau.

Op de website van Dadema Marketing maak ik gebruik van 100px ruimte tussen elk onderdeel, dit zorgt voor overzicht en rust.

De websitebezoeker krijgt een professionele- en moderne indruk van je bedrijf. Dit betekent dat al goed op weg bent naar een meer conversiegerichte website.

Er worden genoeg inspirerende blogs geschreven over websitedesign. Als je niet snel aan inspiratie komt, kun je deze blogs lezen om zo bepaalde ideeën te krijgen, lees bijvoorbeeld deze “15 inspirerende webdesign trends voor 2020”.

Een goede website kan veel geld kosten en daarom schrijf je het op als investering. Als lokale slager bijvoorbeeld is het ook handig om een website te hebben; dit zal de klanten verbazen (verwachting overtreffen).

Denk niet te snel dat een website geen prioriteit heeft voor jouw bedrijf, dit heeft het namelijk wel. Ik kan me geen niche bedenken waarbij een website geen voordeel kan bieden… van dierentuinen tot nagelstudio’s, iedereen kan een website gebruiken.

Er zijn veel platformen waarmee je zelf aan de slag kunt om een mooie website te maken, ontdek ze in de blog van WANT en begin vandaag nog met het ontwerpen van jouw droomwebsite.

💡 Bonus tip: Maak GEEN gebruik van websitebouwers als Wix of Squarespace. Deze platformen werken makkelijk, maar daar is ook alles mee gezegd. Je website zal traag zijn, wat resulteert in slechtere Google rankings en daardoor minder conversies. Gebruik dus te allen tijde gewoon WordPress om je website mee te bouwen.

Als je dan een website gaat bouwen is een duidelijke Call-To-Action (CTA) knop noodzakelijk. De website bezoeker moet direct weten waar hij/zij op moet klikken om over te gaan tot actie.

Dit betekent dat als je thuispagina er georganiseerd uitziet met een duidelijke call-to-action, de websitebezoeker precies weet wat er van hem/haar wordt verwacht.

Hierdoor zal je meer conversies binnenkrijgen, omdat je voor duidelijkheid hebt gezorgd.

De CTA-knop mag zeker niet ontbreken op een conversiegerichte website. Plaats deze knop prominent in beeld in het bovenste gedeelte van de thuispagina van je website.

Het is verstandig om deze knop een opvallende kleur te geven (maar wel eentje die past binnen jouw huisstijl). Meer hierover in tip 3.

conversie gerichte website